Arhive kategorije: Edukacije

EBSCO Information Services webinar (VIDEO)

Biblioteka Univerziteta u Sarajevu je u saradnji sa kompanijom EBSCO Information Services organizirala webinar 6. decembra 2021. godine. Webinar je bio namijenjeni studentima, nastavnom osoblju i bibliotekarima. Učesnici su se educirali kako pretraživati EBSCO baze, citirati članak, slati članke e-mailom, sačuvati članke na Google Drive nalogu, izvesti metapodatke u softvere kao što je Zotero ili… Nastavi čitati »

Predavanje Elektronsko izdavaštvo i otvoreni pristup (VIDEO)

Goethe-Institut u Bosni i Hercegovini, u saradnji sa Bibliotekom Univerziteta u Sarajevu, organizirao je predavanje na temu elektronskog izdavaštva „Elektronsko izdavaštvo i otvoreni pristup“. Pozvani predavač bio je Ben Kaden ugledni stručnjak iz oblasti digitalnog izdavaštva, komunikacije i naučno-istraživačkog rada u digitalnom okruženju, te digitalne humanistike. Na Institutu za bibliotečke i informacijske nauke na Univerzitetu… Nastavi čitati »

EBSCO edukacija za studente, nastavno osoblje i bibliotekare

Biblioteka Univerziteta u Sarajevu u saradnji sa kompanijom EBSCO Information Services organizirat će dva webinara 6. decembra 2021. godine. Webinari su namijenjeni studentima, nastavnom osoblju i bibliotekarima. Nakon webinara učesnici će znati pretraživati EBSCO baze, citirati članak, slati članke e-mailom, sačuvati članke na Google Drive nalogu, izvesti metapodatke u softvere kao što je Zotero ili… Nastavi čitati »

Predavanje “Elektronsko izdavaštvo i otvoreni pristup”

Goethe-Institut u Bosni i Hercegovini u saradnji sa Bibliotekom Univerziteta u Sarajevu organizira predavanje na temu elektronskog izdavaštva „Elektronsko izdavaštvo i otvoreni pristup“. Pozvani predavač je Ben Kaden ugledni stručnjak iz oblasti digitalnog izdavaštva, komunikacije i naučno-istraživačkog rada u digitalnom okruženju, te digitalne humanistike. Na Institutu za bibliotečke i informacijske nauke na Univerzitetu Humboldt u… Nastavi čitati »

Savjetovanje „Uloga univerzitetske biblioteke u povećanju vidljivosti naučnih radova“

Univerzitet u Sarajevu, Rektorat, 29. oktobar 2021. godine Savjetovanje Uloga univerzitetske biblioteke u povećanju vidljivosti naučnih radovaModeratorica: mr. sc. Nadina Grebović-Lendo, direktorica Biblioteke Univerziteta PROGRAM Prvi dio – hibridni događaj (svečana sala Rektorata Univerziteta u Sarajevu i putem zoom-a) Join Zoom Meetinghttps://us02web.zoom.us/j/83394181205?pwd=WFJtN21HRVpNd0IrZWQ4UUdtcFh3QT09Meeting ID: 833 9418 1205Passcode: 573022 11:30 Promocija časopisa Pregled (2003 – 2021) na… Nastavi čitati »