Arhive kategorije: Novosti

EBSCO Information Services webinar (VIDEO)

Biblioteka Univerziteta u Sarajevu je u saradnji sa kompanijom EBSCO Information Services organizirala webinar 6. decembra 2021. godine. Webinar je bio namijenjeni studentima, nastavnom osoblju i bibliotekarima. Učesnici su se educirali kako pretraživati EBSCO baze, citirati članak, slati članke e-mailom, sačuvati članke na Google Drive nalogu, izvesti metapodatke u softvere kao što je Zotero ili… Nastavi čitati »

Predavanje Elektronsko izdavaštvo i otvoreni pristup (VIDEO)

Goethe-Institut u Bosni i Hercegovini, u saradnji sa Bibliotekom Univerziteta u Sarajevu, organizirao je predavanje na temu elektronskog izdavaštva „Elektronsko izdavaštvo i otvoreni pristup“. Pozvani predavač bio je Ben Kaden ugledni stručnjak iz oblasti digitalnog izdavaštva, komunikacije i naučno-istraživačkog rada u digitalnom okruženju, te digitalne humanistike. Na Institutu za bibliotečke i informacijske nauke na Univerzitetu… Nastavi čitati »

Konferencija za medije povodom obilježavanja Nacionalnog dana svjesnosti o bibliotekama u BiH

Konferenciju za medije povodom obilježavanja Nacionalnog dana svjesnosti o bibliotekama u BiH održana je u utorak 26. oktobra 2021. godine u 11:00 sati u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu.Na konferenciji za medije obratile su se prof. dr. Dušanka Bošković, prorektorica za kvalitet Univerziteta u Sarajevu i mr. sc. Nadina Grebović-Lendo, direktorica Biblioteke Univerziteta u Sarajevu i… Nastavi čitati »

Predstavnici Memorijalnog centra Potočari posjetili Univerzitet u Sarajevu

Univerzitet u Sarajevu su u utorak 26. januara 2021. godine posjetili predstavnici Memorijalnog centra Potočari. Tom prilikom susreli su se s prorektorom za naučnoistraživački rad prof. dr. Mirzom Dautbašićem i direktoricom Biblioteke Univerziteta u Sarajevu mr. sc. Nadinom Grebović-Lendo te bibliotekarom Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu zaduženim za koordinaciju tima bibliotekara u projektu Vahidom Piralićem.… Nastavi čitati »