Autorove arhive: Biblioteka UNSA

Posjeta Biblioteci Fakulteta za saobraćaj i komunikacije

Direktorica Biblioteke Univerziteta u Sarajevu mr. sc. Nadina Grebović-Lendo i šefica Službe za izdavačku djelatnost Rektorata Fuada Muslić posjetile su Biblioteku Fakulteta za saobraćaj i komunikacije UNSA gdje su se susrele sa prof. dr. Amelom Kosovcem, dekanom, doc. dr. Erminom Muharemovićem i Jasminom Šabanović, bibliotekarkom. Posjeta je realizirana u sklopu aktivnosti uspostavljanja jedinstvenog bibliotečko-informacijskog sistema… Nastavi čitati »

EBSCO Information Services webinar (VIDEO)

Biblioteka Univerziteta u Sarajevu je u saradnji sa kompanijom EBSCO Information Services organizirala webinar 6. decembra 2021. godine. Webinar je bio namijenjeni studentima, nastavnom osoblju i bibliotekarima. Učesnici su se educirali kako pretraživati EBSCO baze, citirati članak, slati članke e-mailom, sačuvati članke na Google Drive nalogu, izvesti metapodatke u softvere kao što je Zotero ili… Nastavi čitati »

Predavanje Elektronsko izdavaštvo i otvoreni pristup (VIDEO)

Goethe-Institut u Bosni i Hercegovini, u saradnji sa Bibliotekom Univerziteta u Sarajevu, organizirao je predavanje na temu elektronskog izdavaštva „Elektronsko izdavaštvo i otvoreni pristup“. Pozvani predavač bio je Ben Kaden ugledni stručnjak iz oblasti digitalnog izdavaštva, komunikacije i naučno-istraživačkog rada u digitalnom okruženju, te digitalne humanistike. Na Institutu za bibliotečke i informacijske nauke na Univerzitetu… Nastavi čitati »

EBSCO edukacija za studente, nastavno osoblje i bibliotekare

Biblioteka Univerziteta u Sarajevu u saradnji sa kompanijom EBSCO Information Services organizirat će dva webinara 6. decembra 2021. godine. Webinari su namijenjeni studentima, nastavnom osoblju i bibliotekarima. Nakon webinara učesnici će znati pretraživati EBSCO baze, citirati članak, slati članke e-mailom, sačuvati članke na Google Drive nalogu, izvesti metapodatke u softvere kao što je Zotero ili… Nastavi čitati »

Predavanje “Elektronsko izdavaštvo i otvoreni pristup”

Goethe-Institut u Bosni i Hercegovini u saradnji sa Bibliotekom Univerziteta u Sarajevu organizira predavanje na temu elektronskog izdavaštva „Elektronsko izdavaštvo i otvoreni pristup“. Pozvani predavač je Ben Kaden ugledni stručnjak iz oblasti digitalnog izdavaštva, komunikacije i naučno-istraživačkog rada u digitalnom okruženju, te digitalne humanistike. Na Institutu za bibliotečke i informacijske nauke na Univerzitetu Humboldt u… Nastavi čitati »